Meglepte Miskolcot is a csütörtöki felhőszakadás – képek

Megosztás

A vízelvezetők nem képesek elvezetni a hirtelen lezúduló rengeteg esővizet. Érkezett a felhőszakadás, a Petőfi tér pedig úszott, mint az utóbbi másfél hónapban többször is.

Csütörtökön késő délelőtt újra elkapta a felhőszakadás Miskolcot. Van, ahol egészen tekintélyes mennyiség leesett viszonylag rövid idő leforgása alatt.

Ahogy azt már megszokhattuk, a vízelvezető csatornák gyorsan eltömődtek, így a saras vizet képtelenek voltak elvezetni, az az úton és a járdán maradt jó időre. A Petőfi téren is ez volt a helyzet.

Az egyik internetes hozzászóló vázolta, mi vezet az ilyen jellegű problémákhoz.

“Tetemvárról mossa le a sarat… Vízellátásról, szennyvízelvezetésről van törvény, de a csapadékvíz elvezetéséről nincs. Régen sem volt, az önkormányzatok a szennyvíz elvezetésre kapott állami támogatásból (amit már nem kapnak) próbálták megoldani. Jelenleg csak az új útépítéseknél létesül (az út részeként) csapadékvízelvezető létesítmény (árok, vagy csatorna), de ezek későbbi fenntartására sincs pénz.”

“Mióta eszemet tudom, a Tetemvárról lezúduló víz mindig erre folyt el. Volt idő kitapasztalni…”

Más részeken is bőven akadt gond, íme egy példa.

Úgy tűnik, ezzel mindenkinek együtt kell élnie Miskolcon is és más városokban is, teljesen mindegy, hogy kormánypárti, vagy ellenzéki vezetésű, a víz az úr.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek